Virtuella barnvakter är här för att ge isolerade föräldrar en paus

Under coronaviruset kan vissa nya tjänster vara precis vad föräldrar behöver för att hålla barnen sysselsatta.

Livet i karantän är stressigt för alla. För föräldrar som arbetar hemifrån lägger stängda skolor och daghem en ångestframkallande fråga till mixen: Hur fan ska jag få en stunds lugn om barnen måste underhållas hela dagen?

Virtuella sittare zoomar till undsättning

Videokonferenser är verkligen för allt nuförtiden, och barnomsorg är inget undantag. Washington Post rapporterar att entreprenörer bygger upp virtuella tjänster för att ge kämpande mammor, pappor och barn en hand:

  • En hemmamamma i Boston som har lanserat fyra barn SitterStream , där föräldrar kan boka virtuella sessioner i 30 eller 60 minuter åt gången (för $15 och $22 per pop).
  • Det berättade VD:n för SitterCity Forbes att efterfrågan på virtuella tjänster har ökat med 700 % nyligen. SitterCitys webbplats kör en kampanj som halverar månadsavgiften för nya medlemmar.

De nya verktygen är inte avsedda att ersätta gamla hussittare, som kan komma in när de vuxna behövde hjälp under längre perioder - som en date night, den gammaldags traditionen för två månader sedan.Men även lite hjälp kan göra 2:a skiftet enklare

Även i Bättre tider föll barnomsorgen och de sysslor som utgör hemlivet (tvätt, matinköp etc.) tyngre på kvinnornas axlar. The New York Times skrev om hur pandemin bara har gjort dessa skillnader värre .

Kvinnor arbetar också oproportionerligt i branscher som har decimerats av viruset, som hälsovård och gästfrihet.

Även om de kan erbjuda tillfällig lättnad - eller åtminstone tillräckligt med tid för att avfyra några e-postmeddelanden - kommer virtuella sittande tjänster med några unika utmaningar. Som att rulla tillbaka barnen när de går för långt från kameran.