Walmart använder Moosejaw för att bita i Amazons premium e-handelspaj

Walmart ger sina förvärv mer och mer utrymme på sin webbplats för att kapitalisera på deras varumärkeskapital och konkurrera med Amazon.

Igår, Walmart lanseras en ny 'Premium Outdoor Store' online kurerad av Moosejaw, friluftsbutiken som megakedjan köpte i februari förra året.

Moosejaw är den första av Walmarts många nyligen genomförda förvärv att få en egen designad skyltfönster på Walmart-webbplatsen, som ger en glimt av lågprishandlarens långsiktiga strategi att ta sig an Amazon.

Låt de coola varumärkena hålla sig svala

Vid första anblicken, Moosejaw (förvärvade för 51 miljoner dollar ) kan verka som en liten del av Walmarts digitala strategi jämfört med andra stora förvärv som Jet.com ($3B) eller Flipkart ($16B).Men Walmart måste gå förbi sitt rykte för lågprisprodukter - och för att göra det måste det locka exklusiva shoppare, som de som köper $1,5k jackor hos varumärkesdotterbolag som Moosejaw.

Som Walmart fortsätter att skala sina andra trendiga små förvärv, som Bonobos och ModCloth , kommer det att arbeta hårt för att bevara deras varumärkesvärde.

En liten älg på ett stort uppdrag

'Mart har motverkat Amazons inflyttning i tegel- och murbruksområdet med en egen digital förolämpning.

Bortsett från sin förvärvsrunda har företaget börjat prioritera partnerskap, slå sig samman med Lord & Taylor för att erbjuda varuhusets förstklassiga mode- och accessoarmärken.

Men det räcker inte att kopiera Amazons onlinemarknad. Walmart försöker också replikera Bezos bröd och smör: böcker. Förra månaden lanserade de en e-bokbutik online med den japanska e-handelsjätten Rakuten. Dess nya tjänst är billigare än Amazons.