Vad drömmar om vargar betyder

varg drömmer

Innehållsförteckning

Drömmar om vargar förklarade

Har du haft det? drömmar om vargar nyligen? Kämpar du för att hitta mening bakom vargen eller vargpaketet? Drömde du om en varg som följde dig genom skogen på natten?Om du har svarat ja på någon av dessa frågor har du kommit till rätt ställe. Vargar dyker upp i många människors drömmar, men deras sanna innebörd kan vara svårfångad. Vargen är ett kraftfullt, mystiskt djur som kan skrämma och inspirera på lika sätt.

Som rådgivare, livscoacher och tolk av drömmar kommer många människor till mig med frågor om sina vargdrömmar. Ibland representerar vargen en person. Ibland representerar det ett bestående problem. Ändå kan det också förutsäga unika möjligheter som du bör ta tillvara.

På den här sidan lär du dig mer om:

 • Den underliggande betydelsen av vargsymboler i drömmar
 • Vargens andliga och bibliska betydelse
 • Vargens historiska och mytologiska betydelse
 • Betydelsen av vargar i olika färger
 • Vad det innebär att jagas av vargar i dina drömmar
 • Vad det innebär att slåss eller döda en varg i dina drömmar
 • Betydelsen av att springa med ett vargpaket
 • Vad symboliserar den ylande vargen?
 • Vad det innebär att bli en varg i dina drömmar
 • Betydelsen av vargar som tittar på dig
 • Vargar tänder i drömmar
vargattacker
Wolf drömmer - vad de menar

Min personliga vargdröm och erfarenhet av drömanalys

Innan jag går in i mer detalj om innebörden av vargdrömmar, skulle jag vilja göra en kort anteckning om mina egna personliga upplevelser. Drömmar har alltid haft en andlig betydelse i min familj, och jag visade mig tidigt som någon som hade en talang för drömtolkning.

Jag är certifierad rådgivare och livscoacher. Jag har också två certifikat inom kognitiv beteendeterapi. Jag har också läst omfattande om drömmar och drömanalyser från en psykologisk utövare.

I mitt personliga liv har jag en återkommande dröm om en varg. Det finns ett hus som representerar mitt jordningsutrymme och bakom det huset finns en mörk, dimmig skog. I mina drömmar springer jag till den mörka skogens säkerhet när jag jagas eller konfronteras med negativ energi.

I den mörka skogen finns det också en svart varg, en hon-varg. Först var jag rädd för den här vargen. Jag trodde att det jagade mig, men när jag grävde in i mina drömtidskrifter och sökte mitt hjärta, insåg jag att den här vargen symboliserade min mormor.

Min mormor var den svarta vargen och hon var vårdnadshavare för denna heliga skog. När jag var i trubbel kunde jag dra mig tillbaka till den mörka skogens säkerhet och hon skulle skydda mig från mina fiender.

Jag ville nämna denna vargdröm eftersom jag brukade tro att vargen förföljer mig. Jag var rädd för vargen, på samma sätt som någon kan frukta a dröm om döden . Men jag lärde mig att den här vargen var en viktig symbol och representerade någon som var mycket viktig för mitt liv.

Kanske vargen i din dröm också är en beskyddare eller en lärare.

vargattack
Drömmer om vargar

Drömanalys i psykologi - Sigmund Freud och Carl Jung

Carl Jung och Sigmund Feud var två psykologer som såg drömmarnas betydelse i vårt dagliga liv. Enligt Freud och Jung innehåller drömmar starka symboler som är relaterade till våra djupaste önskningar och rädslor.

Sigmund Freud uppskattade drömtolkning vid en tidpunkt då drömmar trodde var bara slumpmässiga föreställningar om ett obegränsat medvetande. Sigmund Freud kallade drömmar ”den kungliga vägen till kunskap om det omedvetna”.

Drömanalys var centralt för Freuds märke av psykoanalys, men Freud kan ha förenklat symbolerna i drömmar. För Freud var nästan allt som du såg i en dröm antingen relaterat till sexuella drifter eller din familj.

Carl Jung, å andra sidan, var lite mer öppensinnad om tolkningen av drömbilder. Jung trodde att drömbilder var avsedda att lära oss saker om vår egen personlighet. Drömmar representerade inte något gömt; drömmar representerade aspekter av vår karaktär.

Carl Jung fokuserade verkligen på de symboliska framställningarna i drömmar. Dessa symboler var medel för självporträtt och utforskning. Alla symboler i din dröm representerar något i din egen psyke. Ingenting är slumpmässigt. Till exempel om du är drömmer om hajar , det finns en anledning till att det händer.

Taurus och fiskar kompatibla
Utforska vargdrömmar och bilder

Vad betyder drömmar om vargar?

Låt oss få en bred känsla av vargen och dess betydelse i naturen. Vargen är en stor rovmedlem i hundens släkte. Vargar är vanligtvis större än hundar och lever i jaktpaket. Bilden av den ensamma vargen är populär, men faktiskt felaktig.

Alla vargar, även ensamma vargar, är associerade med ett eller flera förpackningar. Vargar knyter kontakt med andra vargar, men de har ett komplicerat förhållande till människor. Människor fascineras av vargar och behandlar djuret med stor respekt och rädsla.

Vargar är territoriella djur. De kan ströva över ett område på hundra mil eller mer på jakt efter kompisar och byte. För människor med nötkreatur och flockdjur ses vargen som fienden. För människor som känner sig kopplade till naturen representerar vargen ofta en kraftfull lärare och guide.

Denna historiska referens är viktig när man analyserar drömmar om vargar. Vargen är ett kraftfullt djur som förtjänar respekt. Vargens roll som jägare och rovdjur dominerar vårt symboliska förhållande till vargar och utgör grunden för vad alla drömmar om vargar betyder.

Andlig betydelse av vargar

Vargen är en kraftfull symbol i mytologin för forntida kulturer från hela världen. Intressant är att många av dem ser vargen i ett positivt ljus. Vargen har alltid spelat en viktig roll som lärare i forntida mytologi.

Till exempel, i romersk tradition, sugs tvillingbror Romulus och Remus som barn av en varg. Romulus fortsatte som grundare av staden Rom och vargen är en framstående symbol inom romersk konst och litteratur.

Vargen är ett viktigt andedjur för indianer. Quileute från nordvästra Stillahavsområdet tror att deras första förfäder förvandlades från vargar till män. För Shoshone-folket är vargen en symbol för Skaparen själv.

Det finns en populär indiansk folkhistoria om vargen du matar. I berättelsen finns det två vargar. Den gamla, kloka farfar berättar för pojken att den vita vargen är god och fredlig medan den svarta vargen är arg och hatisk.

De två vargarna bor inuti dig och båda kämpar för din uppmärksamhet och näring. Vilken varg vinner ut till slut? Den du matar. Det är en populär berättelse om hat som äter bort din ande, men historiens ursprung är kontroversiellt.

En annan populär referens för vargens symbol kommer från berättelser där barn uppfostras av vargar. I berättelsen Djungelboken, Mowgli är uppvuxen av vargar och blir medlem i deras samhälle. Även om de sociala normerna är helt annorlunda lär Mowgli värdefulla lektioner om sig själv och naturen från vargarna och andra djur.

Oavsett ursprung hjälper den här historien och andra liknande den från mytologin oss att bilda en symbolisk grundfärg för vargen. Dessa berättelser hjälper också till att bilda symboliska referenser för vårt förhållande till vargar.

vargar i Bibeln
Biblisk mening - varg

Biblisk betydelse av vargar

Om du är kristen eller studerar judisk-kristen andlighet kan du vara intresserad av vad Bibeln säger om vargar. I den hebreiska lexikonet, ordet zeeb betyder varg. Vargen har nästan alltid en negativ konnotation i Bibeln.

Jesus symboliseras som ett lamm och vargen är en varelse som skulle rova ​​får och lamm. Så, vargen, i symboliska termer, representerar en farlig jägare och rovdjur. Det är vettigt när man tänker på att många människor i den gamla världen Palestina, Egypten och Mellanöstern var herdar.

Den första bibliska referensen för en varg finns i 1 Mos 49:27. I detta avsnitt, Benjamin ska strimla som en varg: på morgonen ska han sluka rovet och på natten dela upp bytet. Nästa avsnitt i anteckningen kommer från Hesekiel 22:27 där Hennes furstar i mitten av dem är som vargar som rovar byten, att kasta blod och att förstöra själar, för att få oärlig vinst.

Så klart från Gamla testamentet symboliserar vargen ett våldsamt, rovdjur som är våldsamt och griper till de svaga. I Nya testamentet jämförs vargar med korrupta eller onda ledare, som i Matteus 7:15. Akta dig för falska profeter, som kommer till dig i fårkläder, men inåt är de galna vargar.

Faktorer som påverkar vargsymbolen

Vad betyder vargar för dig? Det är en viktig fråga att ställa dig själv för hur du tolkar vargens symbol är en nyckelfaktor för hur vargar beter sig i dina drömmar. Om du tycker att vargar är söta, gosiga varelser, kan några av de vanligaste tolkningarna vara snedställda.

Du förstår, det finns universella konstanter med tolkande drömmar. Samhället har vissa stora symboler som tar sin plats i vårt globala medvetande, men din dröm är till stor del en personlig artefakt. Vad du ser och känner kan skilja sig från andra människor.

Så innan du fördjupar dig i specifika tolkningar av dina vargdrömmar, fråga dig själv vad vargen symboliserar för dig.

vargsymboler
Vargsymboler och drömmar

Tolka vargdrömmar

Nu är det dags att utforska de många olika sätt som vargar kan manifestera sig i drömmar. Du måste komma ihåg att du är den bästa drömanalytikern för dina egna drömmar. Det beror på att dina egna reaktioner och idéer om vargar dikterar vad vargar betyder i dina drömmar.

För psykoanalytiker representerar drömmar om vargar aspekter av drömmarens personlighet. Du kan till exempel undertrycka dina egna aggressiva drifter och den svarta vargen fortsätter att förfölja dig genom en skog i dina drömmar. Budskapet är att du måste omfamna ditt skuggsjälv och hitta sätt att uttrycka dina primala behov.

På grund av förhållandet människor har med vargar i naturen tolkar människor ofta omedelbart vargdrömmar som negativa. Det kanske inte alltid är fallet. Vargen i dina drömmar kan representera något positivt som familj, inre seghet eller din förmåga att hantera svåra situationer.

Vad betyder en dröm om en svart varg?

Färger spelar roll när det gäller drömmar om en varg. Det beror på att vargar i olika färger är symboliskt viktiga. Om du drömmer om en svart varg kan det betyda:

 • Du försöker nå en djupare förståelse för ditt skuggsjälv
 • Du är rädd för dina egna primala, animalistiska drifter
 • Det kan belysa din komfort eller brist på detta när du hanterar negativa känslor
 • Du vill lämna en social grupp eller försumma vissa ansvarsområden
 • Du är rädd för att bli utstött i en social grupp

Vad symboliserar en vit varg i drömmar?

Den vita vargen representerar de ädlaste egenskaperna, ungefär som färgen vit i någon annan symbolisk framställning. Men den vita vargen har vissa specifika egenskaper i drömmar. En dröm om en vit varg kan betyda:

 • Du söker skydd mot en svår situation eller trauma i ditt liv
 • Du behöver vägledning för att ge dig ut på en ny resa
 • Det kan spegla en känsla av seger, triumf eller framgång i ditt personliga liv
 • Det kan representera en förbindelse med en högre makt

Vad betyder det när en varg jagar dig i dina drömmar?

Ibland förväxlar vi att jagas av en varg med att springa med en varg. Dessa är två olika symboler. Så var säker på att du verkligen jagades. Om du jagades av en varg i dina drömmar kan det betyda:

 • Att du flyr från en viktig fråga i ditt vakna liv
 • Du kanske överväger ett nytt jobb eller karriärval, men konsekvenserna skrämmer dig
 • Någon eller något försöker berätta något, men du lyssnar inte
 • Vargen representerar en aspekt av din personlighet som du inte vill acceptera
 • I slutändan kan du inte fly från någon form av trauma i ditt förflutna.

Vad betyder det att döda en varg i dina drömmar?

Att slåss eller döda en varg i dina drömmar är en sällsynt symbol. Vargar är vanliga dröm symboler, men våra dröm jag interagerar sällan fysiskt med dem. Om du slåss eller dödar en varg kan det betyda:

 • Du känner dig förrådd av någon väldigt nära dig, en bästa vän eller familjemedlem
 • Någon som en gång var din allierade har blivit din fiende
 • Du kan allvarligt förneka en aspekt av din egen karaktär
 • Du kan vara arg på dig själv eller känna intensiv skuld eller skam
 • Du har äntligen styrkan och modet att ta itu med de allvarligaste problemen i ditt liv

Vad betyder en dröm om att rida en varg eller springa med en varg?

Vargar är packdjur. De tillhör sociala grupper, även när de framstår som en ensam varelse. Om du springer med ett vargpaket eller rider en varg kan det betyda:

 • Du söker stöd för att hantera en svår övergång i livet
 • Något som hotar dig hotar också alla andra omkring dig
 • Det finns ett trauma i ditt liv som är för stort för att du ska hantera ensam. Du bör söka hjälp.
 • Du tänker på en nära anhörig som har gått bort.
 • Det belyser en känsla av harmoni i ditt personliga och sociala liv.

Vad betyder en varg som ylar i en dröm?

Ett vargs skrik är ett av djurets signaturegenskaper. Det är väl etablerat i vårt psyke och om du drömmer om en ylande varg kan det betyda:

 • Att du har uppmärksammats på ett problem i ditt vakna liv
 • Någon nära dig behöver din hjälp
 • Du kämpar med ett beslut om huruvida du ska tala ut eller vara tyst
 • Det är en inbjudan att gå med i en ny social grupp eller återupprätta en befintlig social grupp

Vad betyder det när du blir en varg i dina drömmar?

Att förkroppsliga vargen i dina drömmar är ganska sällsynt. Om du är vargen i dina drömmar kan det betyda att du söker dess karaktärsdrag. Din dröm kan betyda:

 • Du står inför stora utmaningar och du behöver mer styrka och motståndskraft
 • Du försöker vara ensam eller vill gå med i en grupp. Det beror på ditt perspektiv.
 • Det kan betyda att du behöver mer mod för att vara ditt sanna jag
 • Det finns något eller någon som du önskar

Vad betyder det när en varg tittar på dig i dina drömmar?

Vargens ögon representerar en djup, andlig koppling till naturen. Om du ser en varg som tittar på dig i din dröm kan det betyda:

 • Någon nära dig känner till en djup, personlig hemlighet som du gömmer
 • Någon nära dig kommer att bevaka dig i en farlig situation
 • Det finns något som du inte vill berätta för någon som står dig nära
 • Det är en bekräftelse på att du är ansluten och jordad i naturen
 • Något dolt kommer att avslöja sig för dig mycket snart

Vad betyder en dröm om matning eller matning av vargar?

Vargar tar hand om sina ungar genom att amma dem och det finns populära historiska och mytologiska referenser till utfodring eller utfodring av vargar. Om du matas av vargar eller matar vargar i dina drömmar kan det betyda:

 • En bekräftelse på att du är vårdare och att du är redo att bli förälder
 • Du är redo att söka ett romantiskt förhållande
 • Vargen som matar dig kan vara lärare eller någon som har ett viktigt budskap till dig
 • Vargen du matar representerar en känsla som du bör omfamna eller försumma
 • Du håller på att påbörja ett livsförändrande projekt eller någon fantastisk satsning

Vad betyder det när du är omgiven av vargar i dina drömmar?

Vargar är sociala djur. När du ser ett vargpaket i din dröm kan det betyda följande:

 • Din familj, vänner eller medlemmar i din sociala grupp är bekymrade över ditt välbefinnande.
 • Du känner dig orolig för ett nytt jobb eller en roll i samhället
 • Packet kan representera ett gäng eller en grupp angripare. Du bör vara försiktig framöver.
 • Dina problem pressas in runt dig och du behöver utrymme
 • Din familj, vänner eller medlemmar i din sociala grupp behöver dig

Vad symboliserar en vargs tänder i drömmar?

Såg du tänderna på en varg i din dröm? Blev du biten av en varg och det lämnade en tand i ditt kött? Dessa är kraftfulla symboler i vargdrömmar som representerar en högre anslutningsnivå. En vargs tänder kan betyda:

 • Du har skapat en djup förbindelse med dina egna inre känslor och tankar
 • Något i din djupa psyke stör dig och brådskandet är stort
 • Något traumatiskt som du trodde var bakom dig är faktiskt fortfarande en del av dig
 • Vargtanden representerar en välsignelse, ett slags bekräftelse från det andliga området
 • Om vargen visar tänderna bör du vara försiktig men inte rädd
 • Tänderna kan symbolisera en alfa del av din personlighet

Andra betydelser av vargdrömmar

Ibland representerar vargen naturen i allmänhet. Vargen är en symbol för primär, vild, aggressiv energi. Det här kan vara en typ av energi som undviker dig i ditt dagliga liv och ditt undermedvetna sinne försöker träna och uttrycka sina primära instinkter.

Vissa andliga och mytologiska tolkningar av vargdrömmen går i en helt annan riktning. Återigen beror allt på hur du ser vargen. Hur var inställningen i din dröm? Var vargen i skogen eller på sin plats i staden?

En varg kan representera aspekter av din personlighet eller det kan avslöja aspekter av världen omkring dig. Om du ser en varg i din dröm kan det betyda att du är stark och redo att ge dig ut på en svår resa. Du kanske också får en bekräftelse på att någon bevakar dig.

Skorpionen och Oxen matchar
Föra en drömdagbok

Vikten av en drömdagbok

Att tolka drömmar är svårt, särskilt eftersom vårt minne försvinner så snabbt. Har du någonsin försökt komma ihåg för en vän vad som hände i din dröm och orden bara inte gav någon mening? Drömmar är så roliga.

Språket i dina drömmar är obehindrat av den vakna världens mekanik. Du kanske förstår att en varg i din dröm representerar din far, även om vargen inte sa något. Eller så kan du inse att du är hemma, även om du inte är i ett hus.

Drömens sammanhang är viktigt och det är en av anledningarna till att du ska föra en drömdagbok ( se Amazon för ett exempel ). När du vaknar från din dröm skulle det vara till hjälp om du hade en liten anteckningsbok på sängbordet som du kunde skriva ner några av bilderna från dina drömmar.

På det sättet är det fortfarande friskt i ditt sinne och du kan utforska innebörden av dina drömmar privat. Om du har återkommande drömmar kan du gå tillbaka och spåra vad som hände förra gången en varg dök upp i dina drömmar.

En drömdagbok är ett viktigt verktyg i drömanalys och det kan hjälpa dig att bättre förstå det inre arbetet i ditt eget undermedvetna.

Packa upp den

När du ser en varg i dina drömmar svarar de flesta med en känsla av vördnad. Vargen är ett kraftfullt djur med förmåga att skrämma, lära ut, skydda och vägleda dig. Det finns en bestämd koppling där.

Vargen är ett djur, men det är också en symbol. Det representerar idéer i vårt globala medvetande som har funnits i tusentals år. Dessa symboler hjälper oss att klargöra vad vargen menar i våra drömmar. Men du har dina egna symboler och betydelser för vargen.

Så, vad du ser i drömmen påverkas av dina egna uppfattningar och idéer. Så det är viktigt att försöka förstå vad vargen betyder för dig specifikt.

Använd din drömdagbok för att göra referenser och försök att förstå att ingenting i sig är fel eller rätt i dina drömmar. Det är en lektion inifrån.

Tack för att du hälsade på. Jag hoppas att den här guiden om vargdrömmar var till hjälp.

Referenser:

Artemidorus, Tolkningen av drömmar R.J. White (red.), New Jersey: Noyes Press, 1975.

Revonsuo, A. och C. Salmivalli, 1995, 'En innehållsanalys av bisarra element i drömmar', Drömmer 5: 169-187

Freud, S., The Interpretation of Dreams, Brill, A. A. (trans.), Basic Books, New York, 1931. (Ursprungligen publicerad 1900.)

French, T., Fromm, E., Dream Interpretation, Basic Books, New York, 1964

Hall, C. S., The Meaning of Dreams, Harper, New York, 1953

Rosen, M.G., 2013, ”Vad jag gör när jag vaknar: Anti-Experience-åsikter och berättande tillverkning av drömmar”, Gränser i psykologi , 4, doi: 10.3389 / fpsyg.2013.00514