Vad drömmar om ditt ex betyder

drömmar om ditt ex

Drömmar om ditt ex avkodat

Har du drömt om ditt ex? Besöker denna person dig på natten medan du sover? Vaknar du och kliar dig i huvudet och undrar WTF?

Om svaret är ja, skulle du inte vara ensam. En av de vanligaste typerna av drömmar är de som involverar ex-partners.För inte så länge sedan skrev jag om vad det betyder dröm om din förälskelse . Med tanke på intresset för ämnet kände jag mig inspirerad av att skriva denna bit.

Låt oss inse det - drömmar om exer kan vara oroande. Detta gäller särskilt om förhållandet slutade dåligt. Om din dröm innehåller romantiska bilder, till exempel intim beröring och kyssning, kan det göra upplevelsen riktigt förvirrande.

Så, vad handlar dessa drömmar om? Varför har du dem? Dessutom vad gör de verkligen betyda?

Nu innan vi kommer för långt in måste jag säga att drömmar är subjektiva och unika för varje drömmare.

Därför, när du läser materialet nedan, är det bäst att se din dröm genom symbolikens lins.

Jag går igenom fem vanliga drömtyper som involverar tidigare flickvänner och pojkvänner.

Mitt löfte är att dela information som är fri från psykobabbling så att du kan nå en plats med större förståelse.

Låt oss hoppa direkt in!

1. Att se ditt ex i en dröm

Detta är den vanligaste typen av upplevelse. Här ser du helt enkelt en bild av personen - till exempel deras ansikte eller kropp. De kan eller inte kan använda verbal kommunikation.

Vissa rapporterar att även utan ord finns det en djup kunskap som överskrider tid och rum. Mycket beror på den tidigare delade anslutningen.

Hur som helst är deras närvaro i din dröm vanligtvis kopplad till ett drag de besitter som du behöver i ditt liv just nu.

Exempel:

  • Styrka
  • Medkänsla
  • Förståelse
  • Visdom
  • Sexuell energi

2. Kyssa ditt ex i en dröm

En annan vanlig (och förvirrande) upplevelse för vissa är att drömma om att kyssa en ex. Nästan alltid är kyssen passionerad och sensuell.

De kan också återkomma i naturen.

Men kom ihåg att det är viktigt att titta på din dröm symboliskt och inte bokstavligt. I fallet med kyss representerar detta vanligtvis någon form av kommunikation.

Saknar du passion i ditt liv just nu? Om så är fallet, tillhandahöll ditt ex detta till dig tidigare? Om svaret är ja kan detta vara ditt tankesätt att kommunicera ett aktuellt behov.

Djupt under den medvetna nivån kan det finnas en del av din psyke som längtar efter en känslomässig koppling till en annan. Denna punkt gäller särskilt om du är i ett förhållande med någon (för närvarande) som inte ger dig vad du behöver.

Eftersom det mänskliga sinnet ansluter sig till det som är bekant, kan exar dyka upp omedvetet som en slags emotionell budbärare. I själva verket förmedlar de material som du behöver här och nu.

3. Drömmer om att ansluta till ditt ex

När du drömmer om att ansluta till ditt ex, var uppmärksam. Det beror på att ditt sinne kanske försöker kommunicera köttliga behov som inte uppfylls.

Med köttlig menar jag sexuell. Ja, vi pratar god gammaldags tid mellan lakan.

Vanligtvis drömmer uppkoppling om ex-tal till en ouppfylld aspekt av ditt liv. Här är några frågor:

Är du med någon nu som är fysiskt otillfredsställande? På baksidan, är du singel just nu men inte sexuellt aktiv?

Det finns inget sätt att vara säker på, men intimitetsbaserade drömmar som involverar en ex-kompis kan föreslå behov av sexig tid i ditt liv.

4. Drömmer om att ditt ex sover med någon

Har du drömt om att ditt ex sover med någon ny? Gör bilderna dig efter glädje eller avundsjuk efter reflektion?

Tänk på detta en stund innan du läser. Svaret på den frågan är viktigt.

Enligt min erfarenhet är bilderna symboliska för att släppa taget och gå vidare. Med andra ord, att du drömmer om en ex som har sexig tid med en ny kompis betyder att du har läkt från upplösningen.

Mer: Vilka drömmar om döden och döende betyder

Det enda undantaget från detta är om du kände dig svartsjuk, antingen under drömmen eller när du vaknade.

Skulle detta vara fallet är det stor chans att ditt sinne har producerat materialet som ett tecken på oavslutade affärer.

Så hur vet du skillnaden?

Om du inte var upprörd efter att ha drömt är det förmodligen ett tecken på läkning. Om du var arg eller avundsjuk betyder det sannolikt att du fortfarande har olösta känslor som behöver bearbetas.

5. Drömmer om ex år senare

Av alla de tematiska drömmarna som listas ovan är detta scenario det mest förvirrande.

Om du slutade med ditt ex för fem, tio eller tjugo år sedan och de just nu dyker upp i ditt huvud, vet du exakt vad jag menar.

Varför i helvete dyker de upp?

Människor, du kommer att läsa förklaringar någon annanstans men här är min åsikt. För det mesta dyker exet du drömmer om från förr eftersom du saknar någon aspekt av dem.

Var din ex vårdande? Förstod den här personen på sätt som din nuvarande kompis inte gör? Finns det en del av deras personlighet som du behöver i ditt liv just nu?

Den mänskliga hjärnan har ett sätt att producera vad den behöver, även om det bara är bilder.

Om ditt ex från många år sedan dyker upp nu är det dags att göra lite dagbok. Ta en bit papper och en penna och sammanställ en kort lista över dina exs attribut.

När du är klar, reflektera över vad du har skrivit och låt personens nyckelegenskaper resonera - djupt inuti.

När du är klar kan du bättre förstå varför de besöker dig medan du sover.

Sammanfatta

Tja, där har du det. Drömmar om ex är uppdelade i vanliga teman. Din upplevelse kanske inte passar exakt vad som har beskrivits ovan och det är OK.

Det som är viktigt är att du utforskar med självinsikt. Och det är bra.

Om du vill veta mer om den symboliska innebörden av drömmar, uppmuntrar jag dig att hämta en kopia av The Complete Dictionary of Dreams av Lennox ( Se Amazon ).

Det är en bra resurs för alla som försöker förstå sinnets undermedvetna projektor.

Tack för att du tog dig tid att stanna förbi!